Tall Ships
Tall Ships staan te boek als ‘s werelds grootste zeilschepen. Deze indrukwekkende schepen zijn dwarsgetuigd met een lengte van 40 meter of langer en met een capaciteit van minimaal 30 en maximaal 150 passagiers. At Sea Sail Training beschikt over een indrukwekkende vloot Tall Ships. Stuk voor stuk winnaars en uniek in hun soort. De goed getrainde bemanning zal je helpen waar nodig. Zeilervaring is dus geen must. Varen op de Tall Ships is een ervaring op zich en moet je een keer meegemaakt hebben!

Small Ships
Een slag kleiner dan de Tall Ships, maar niet minder indrukwekkend zijn de Small Ships. Met een lengte tussen de 20 en 40 meter vervoeren deze schepen maximaal 18 passagiers. Je vaart dus in kleine teams en zeilervaring is geen vereiste vanwege de doorgewinterde crew aan boord van deze schepen. Ga je voor de combinatie van gezelligheid en actie met een kleine bemanning? Dan heb je aan boord van deze schepen je ultieme vakantie in de pocket!


Jachten
At Sea Sail Training vaart ook met zeiljachten. Deze schepen zijn een stuk kleiner dan de Tall en Small Ships en hebben vaak een kleinere capaciteit. Meestal tot 12 personen gaan aan boord van deze schepen. Stap aan boord en vaar mee naar tropische bestemmingen of haal je Royal Yacht Master!


Subscribe to our newsletter
Bookmark and Share

 

News

Sail Den Helder 2017

Sail Den Helder gaat op herhaling en wel van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2017. Tenminste, als het aan het bestuur van de gelijknamige stichting ligt. Onder leiding van de nieuwe voorzitter, vice-admiraal b.d. Jan van der Burg, wordt gewerkt aan een evenement dat qua aanbod aan zeilschepen minstens zo indrukwekkend is als de editie van vorig jaar. Toen trok Sail Den Helder volgens de organisatie, samen met de Marinedagen, 330.000 bezoekers. Dat hadden er meer kunnen zijn als het slechte weer geen spelbreker was geweest.

Buurgemeenten
Ook de volgende Sail wordt weer gecombineerd met de Marinedagen. ,Maar bovendien willen we, veel meer dan in 2013, de buurgemeenten Schagen en Hollands Kroon bij het evenement betrekken. Bijvoorbeeld door allerlei activiteiten in de haven van Schagen of Den Oever te houden en een deel van de bruine vloot daarheen te halen’, aldus Van der Burg.

Kans
Aanvankelijk was sprake van een herhaling van Sail in 2018 of zelfs 2019, maar dat bleek geen goede zet. Veel grote zeilschepen (’windjammers’) zijn dan elders. Juni 2017 biedt meer kans op een aantrekkelijke vloot in Den Helder. Al was het maar omdat de stad dan als aanloophaven kan dienen op weg naar een zeilrace op de Oostzee. Jeannette Blijdorp-Jonker, in 2013 Sail-directeur, is gevraagd de schepen te werven. Evert van den Broek, Sail-directeur in 2008, leidt de organisatie.
Bron: Noordhollands Dagblad

Read more